Zij heeft als dienstbode op verscheidene adressen in Delft gewerkt, met name in Vlamingstraat 60, Voorstraat 99, Broerhuislaan 15 en Buitenwatersloot 226.
Daar woonde in 1892 de houtkoper Laurens Verburg met zijn vrouw en 5 kinderen in de leeftijd van 19-24 jaar. Uit notities van Francisca dd 1904 en 1905 inzake de eerste communiefeestjes van haar twee oudsten blijkt dat op beide feestjes ook een zekere 'mevrouw Vreeburg' met een cadeautje verscheen. Waarschijnlijk is zij één van Francisca's "mevrouwen" geweest, met wie kontakt is blijven bestaan. Dat ging wellicht als vanzelf, omdat Francisca en haar man na hun huwelijk in 1892 ook aan de Buitenwatersloot gingen wonen en wel op nr. 66.
Na het overlijden van Johannes op 52-jarige leeftijd in 1920 bleef Francisca met haar zoon Jacobus in Oostsingel 3 wonen. Maar om onduidelijke redenen heeft zij van 1930 - 1935 in de Gasthuislaan 79a samen gewoond met haar nicht Hendrica Schenkels-Schilperoort, ook een weduwe met grote en vermoedelijk uitgevlogen kinderen. In ieder geval is zij volgens het adresboek 1938 in dat jaar weer gedomicilieerd in Oostsingel 3, waar haar zoon Jacobus was blijven wonen; hij was intussen getrouwd en hij en zijn vrouw hadden 3 dochtertjes. Daar had Francisca een kamertje aan de straatkant met een alkove.
Op 12 augustus 1941 liet zij candidaat-notaris Petrus Stoel in Den Haag noteren, dat zij haar zoon Jacobus tot haar enige en algehele erfgenaam alsmede tot uitvoerder van haar uiterste wilsbeschikking benoemde. Zij overleed - 76 jaar oud - op 1 mei 1944 in het Hippolytus ziekenhuis in Delft; ze was bij haar dochter Cornelia in Kwintsheul van een keldertrap gevallen en had daardoor een hersenschudding opgelopen.
De familie Schilperoort/Reijgersberg uit Pijnacker. Een overzicht.